Vergelijk hier de originele Ecofan met andere kachelventilatoren! 

Er zijn vele kachelventilatoren. Caframo heeft de meeste laten testen zodat u kan zien hoeveel beter de originele Caframo Ecofan® presteert. De testwijze en de uitslagen vindt u hieronder. 

Getest en goedgekeurd! 

Onderzoekers van de universiteit van Waterloo and Caframo hebben wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de besparing van brandhout door het gebruik van de Ecofan. 
Protocollen and procedures zijn opgesteld om de effectiviteit van de Ecofan te meten, te evalueren en te verifiëren in de besparing van stookhout. Onder gecontroleerde omstandigheden zijn tests gedaan bij het behouden van een behaaglijke kamertemperatuur van 22,5°C.  
De onderzoeksruimte werd opgezet als een ruimte in een ruimte. De binnenste ruimte werd opgesteld als een woonkamer, met een houtkachel en bank, vloer, wanden en plafond. De buitenkamer werd opgesteld om de buitentemperatuur te controleren, conform het normale warmteverlies van een woning. Tijdens de winter van 2010, werden tests simultaan uitgevoerd met vergelijkbare condities bij het gebruik van een houtkachel mét en zónder de Ecofan. De universiteit heeft de testresultaten als betrouwbaar bestempeld. 

Daarmee is de Caframo Ecofan de énige met  aangetoonde resultaten. 

Vergelijk hieronder zelf met andere kachel-ventilatoren

De Ecofan vergeleken met concurrerende kachelventilatoren. U ziet het in een oogopslag.

Belangrijkste specificaties van andere kachelventilatoren vergeleken met de                Caframo Ecofan

De benodigde temperatuur van de kachelventilatoren om goed te functioneren.

Benodigde kacheltemperatuur om een minimale luchtstroom te genereren. Hoe lager de benodigde temperatuur, de beter de ventilator. Betreft hier de bedrijfstemperatuur, dit is iets anders dan een starttemperatuur, waarbij de ventilator nog niet functioneert. 

De prestatie van de Ecofan vergeleken met andere kachelventilatoren.

Prestatie van andere kachelventilatoren vergeleken met de Caframo Ecofan

Koop uw Ecofan bij de originele dealer voor zekerheid en garantie.

Ook overtuigd van de originele Caframo Ecofan? U kunt deze kopen via Bol.com en geselecteerde dealers welke te herkennen zijn aan dit label. Ga direct naar onze pagina met verkooppunten!