Veelgestelde vragen over de Caframo Ecofan? 

Hoe maak ik de keuze voor de juiste Ecofan?

Created with Sketch.
Keuze maken voor kachelventilator

Een simpele regel is dat u de Ecofan® niet te groot kan kopen, wat betekent dat de grootste Ecofan® altijd de beste keuze is. Hierop zijn enkele uitzonderingen:
- pelletkachel / speksteenkachel / gaskachel: koop de Ecofan® 806 BelAir, of de nieuwste Ecofan® AirDeco. Deze Ecofans® hebben een lagere starttemperatuur, en zal dus beter functioneren op deze lage temperatuur kachels
- kachel met weinig ruimte: koop de Ecofan 815 original, dit is de kleinste Ecofan®
Een compleet overzicht vindt u hier

Waar plaats ik de Ecofan?

Created with Sketch.
Wat is de juiste plek voor het plaatsen van een Ecofan?

Let op de juiste plaats voor de Ecofan®. De Ecofan® dient aan de achterzijde koude lucht aan te kunnen trekken, om te kunnen koelen. 
Let u daar op bij het plaatsen van de Ecofan®. 

Motor replacement kit

Created with Sketch.

Door o.a. oververhitting kan het voorkomen dat uw Ecofan® niet goed meer draait. Uw Ecofan® kan gerepareerd worden! Een motor-replacement-kit is te bestellen via uw dealer en daarmee kunt u zelf vrij gemakkelijk de motor vervangen. Check de video hiernaast voor instructies. 

Is de Caframo Ecofan zoveel beter dan concurrenten?

Created with Sketch.

Caframo heeft meer dan 2 decennia ervaring met het perfectioneren van de Ecofan® =  minder gebreken en een grotere klanttevredenheid. Er zijn meer Ecofans verkocht dan alle andere kachelventilatoren bij elkaar! Made in Canada, CE gekeurd en veilig.
De Caframo Ecofan® is de enige kachelventilator met onafhankelijke testresultaten! De vergelijking met andere modellen vindt u hier.

Wat kan de Caframo Ecofan doen aan de uitstoot van de kachel? 

Created with Sketch.
Fijnstof uitstoot houtkachel verminder met een ecofan

De originele Ecofan® vermindert uw houtverbruik en daarmee de milieubelasting tot 18%. En dat zeggen we niet alleen, dat is aangetoond!
Check de testresultaten hier.