Getest en goedgekeurd! 

Onderzoekers van de universiteit van Waterloo and Caframo hebben wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de besparing van brandhout door het gebruik van de Ecofan. 
Protocollen and procedures zijn opgesteld om de effectiviteit van de Ecofan te meten, te evalueren en te verifiëren in de besparing van stookhout. Onder gecontroleerde omstandigheden zijn tests gedaan bij het behouden van een behaaglijke kamertemperatuur van 22,5°C.  
De onderzoeksruimte werd opgezet als een ruimte in een ruimte. De binnenste ruimte werd opgesteld als een woonkamer, met een houtkachel en bank, vloer, wanden en plafond. De buitenkamer werd opgesteld om de buitentemperatuur te controleren, conform het normale warmteverlies van een woning. Tijdens de winter van 2010, werden tests simultaan uitgevoerd met vergelijkbare condities bij het gebruik van een houtkachel mét en zónder de Ecofan. De universiteit heeft de testresultaten als betrouwbaar bestempeld. 

Daarmee is de Caframo Ecofan de énige kachelventilator met daadwerkelijk aangetoonde resultaten. 

Vergelijk hieronder zelf met andere ventilatoren

Belangrijkste specificaties van andere kachelventilatoren vergeleken met de                Caframo Ecofan

Benodigde kacheltemperatuur om een minimale luchtstroom te genereren. Hoe lager de benodigde temperatuur, de beter de ventilator. Betreft hier de bedrijfstemperatuur, dit is iets anders dan een starttemperatuur, waarbij de ventilator nog niet functioneert. 

Prestatie van andere kachelventilatoren vergeleken met de Caframo Ecofan

Ook overtuigd van de originele Caframo Ecofan? U kunt deze kopen via Bol.com en geselecteerde dealers welke te herkennen zijn aan de rechts weergegeven label. Ga direct naar onze pagina met verkooppunten!